preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 3. 2012.

Ukupno: 250230
Ovaj mjesec: 2517
Ovaj tjedan: 180
Danas: 4
e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

linkuhttps://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/  

 

Priloženi dokumenti:
Srednjahr.docx

Crveni gumb

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

ŠKOLSKI OBROK 3

Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

CAP program prevencije zlostavljanja djece

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Kako zaštiti dijete na internetu

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projektni dan "Zemlja je naša kuća"
Autor: Ines Pepić, 19. 4. 2019.

U Osnovnoj školi Ladimirevci, PŠ Ivanoci i PŠ Harkanovci je jučer, 17.travnja održan projektni dan s mnoštvom ekoloških predavanja i radionica. Svi su učenici bili uključeni u nekoliko aktivnosti koje su pripremili učitelji uz pomoć vanjskih suradnika s Poljoprivrednog instituta Osijek, s Odjela za biologiju, Parka prirode Kopački rit, Hrvatskih šuma i Rasadnika Fuderer.


Tema koje su pripremili vanjski suradnici, stručnjaci u svojim područjima, su:

„Proces prerade voća“ i „Ekološki uzgoj voća i povrća”, Adrijana Jurilj

„Autohtone biljke i životinje slavonskih šuma“ , Tena Brezovac

„Planet zvan plastika“- dr.sc. Anita Galir Balkić

„Hrana bez pesticida“- dr. sc. Mirna Velki

„Kako vrste nastaju i kako nestaju“- dr.sc. Vlatko Galić 

“Kopački rit”, Tena Brezovac i Ivančica Jurčević  

Nakon zanimljivih predavanja uslijedio je djeci najzanimljiviji dio, praktični rad. Posađene su sadnice i uređen je okoliš u dvorištima matične škole te u područnim škola u Harkanovcima i Ivanovcima.  Sadnice su uglavnom donirale institucije iz kojih su bili predavači te je posađeno voćki (donacija Poljoprivrednog instituta), sadnica hrasta i jasena (Hrvatske šume) i mnoštvo ukrasnoga bilja (Rasadnik Fuderer).

Bilo je lijepo vidjeti koliko djeca uživaju primjenjujući svoja znanja i možemo reći da projektna nastava u OŠ Ladimirevci živi i diše punim plućima.

U sklopu projektnog dana i učenici PŠ Harkanovci, njihove učiteljice, roditelji i spremačica,  sudjelovali su u nekoliko radionica uređenja školskog okoliša. 

Učenici su bili podjeljeni u tri skupine i svaka  je imala svoj zadatak. Prva  skupina je uređivala cvjetnjak i sadila cvijeće, druga skupina je sudjelovala u sadnji voćaka i doniranih sadnica stabala, dok je treća skupina radila na obnavljanju i uređenju dječjeg igrališta. Uz pomoć roditelja i svih djelatnika škole te veselo i radno raspoloženje, uživali smo u uređenju našeg okoliša te pokazali, kako trudom i radom, i mi mali možemo doprinijeti očuvanju okoliša te uljepšati prostor za učenje, zajedničko druženje i nama najomiljeniju aktivnost- igru.

Školsko dvorište sada zrači bojama i veselim raspoloženjem te omogućuje svim učenicima, ali  i ostaloj djeci našega sela veselo odrastanje  te zanimljivije učenje i  boravak u školi. 

Učenici 1.-4-razreda i POOG-a1 OŠ Ladimirevci zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su Rasadnik ukrasnoga bilja Fuderer u Valpovu.

Rasadnik Fuderer poznati je valpovački rasadnik u kojemu se na površini od preko 5 hektara proizvodi više od stotinu vrsta ukrasnoga grmlja, crnogorice i bilogorice. Osim proizvodnje ukrasnoga grmlja, rasadnik Fuderer ima razvijenu plasteničku i stakleničku proizvodnju. Tako se na više od 600 m2 plasteničke i 700 m2 stakleničke površine uzgaja preko 30 vrsta sezonskoga cvijeća.

Vlasnici i radnici rasadnika srdačno su nas dočekali, proveli kroz rasadnik, plastenike i staklenike, te održali radionicu i predavanje o različitim biljnim vrstama. Učenici su na radionici sadili (pikirali) rasadu rajčice u saksije koje su prethodno ispunjavali visokokvalitetnim tresetom.

Nakon svih planiranih aktivnosti domaćini su nas okrijepili i darivali jednim cvijetom po vlastitom izboru.

 

Ovim putem zahvaljujemo vlasnicima rasadnika Fuderer na gostoprimstvu, hvalevrijednoj radionici, predavanju, okrijepi i poklonu!

učiteljice Ivana Kuna, Ana Bošnjak I Ana Coha

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju