preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 3. 2012.

Ukupno: 250230
Ovaj mjesec: 2517
Ovaj tjedan: 180
Danas: 4
e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

linkuhttps://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/  

 

Priloženi dokumenti:
Srednjahr.docx

Crveni gumb

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

ŠKOLSKI OBROK 3

Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

CAP program prevencije zlostavljanja djece

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Kako zaštiti dijete na internetu

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
6. SMOTRA AMATERSKOG PLESA I LIKOVNOG STVARALAŠTVA „VESELI RITAM POKRETA“
Autor: Ivan Lenard, 6. 3. 2020.

     Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci, a pod pokroviteljstvom Grada Valpova i Turističke zajednice Grada Valpova, već šestu godinu zaredom organiziraju Smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva “Veseli ritam pokreta” povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa.

    Smotra iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika, a protekle je godine izašla iz okvira slavonskih županija te je podignuta na državnu razinu, budući da su sudionici, kao i likovni radovi, pristigli u Valpovo iz raznih dijelova Hrvatske. Ove se godine očekuje još bolji odaziv, što znači više od 250 plesača i više od 350 likovnih radova.


Smotra će se održati u subotu, 25. travnja 2020. godine s početkom u 11 sati u Gradsko-školskoj sportskoj dvorani u Valpovu, Dr. Franje Tuđmana 4.

 


 

Mažoretkinje grada Valpova “Veseli ritam pokreta” pokrenule su s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta.
 
Plesna smotra je revijalnog karaktera, a program obuhvaća izvedbu plesnih točki u kategorijama mažoret plesa, kreativnog plesa i „duet dancea“ te izložbu likovnih radova. Na smotri mogu sudjelovati  plesači iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te udruga.
 
Za sve sudionike smotre planira se organizirati plesna radionica s nastavnicima suvremenog plesa po završetku revijalne smotre. Uzimajući u obzir da s plesnim skupinama u školama i vrtićima rade učiteljice i odgojiteljice, ovo je prilika i za njihovo profesionalno jačanje.
 
Plesne skupine mogu prijaviti svoje nastupe u sljedećim kategorijama:
 
1. MAŽORET PLES (u plesu koristiti jednostavnije plesne elemente, naglasak je na marširanju, izmjenama formacija (pokrivenosti poda), dinamičnosti i usklađenosti tima, dizanja, akrobacije i odlaganje štapa na pod nije dozvoljeno) 
 
2. KREATIVNI PLES (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na timskome radu te usklađenosti, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja i lakše akrobacije su dozvoljeni)

3. DUET DANCE (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na usklađenosti para, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja i lakše akrobacije su dozvoljeni)

 

Melodije po izboru (primjerene uzrastu).


Trajanje:
dječja i kadetska dob do 1:30
juniorska i seniorska do 2:30

DOBNE SKUPINE:

A          Dječja (do 9 godina)
B          Kadetska (10 – 12)
C          Juniorska (13 – 15)
D         Seniorska (16+)

 

LIKOVNI NATJEČAJ
 
Raspisan je i likovni natječaj kojemu je cilj kreativnim izražavanjem učenika uz stručno vodstvo učitelja ili odgajatelja likovno se izraziti, poštujući zadani likovni motiv, kao i afirmirati dječje likovno stvaralaštvo kroz korelaciju likovne, glazbene i plesne kulture, na način da djeca svojim likovnim radovima istaknu važnost i skladnost plesnog izričaja povodom održavanja 6. Smotre amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva „Veseli ritam pokreta“ u Valpovu i Međunarodnog dana plesa.
 
LIKOVNI MOTIV: Glazba koja pokreće
LIKOVNO PODRUČJE: crtanje, slikanje, grafika
LIKOVNA TEHNIČKA SREDSTVA: po izboru
FORMAT: A4
 
Radove treba poslati na adresu:
 
ZA LIKOVNI NATJEČAJ,,VESELI RITAM POKRETA" ( Ljiljana Marinjak)
Osnovna škola Ladimirevci, Područna škola Ivanovci
Petra Preradovića 55
31 227 Zelčin
 
Molimo da svaki uradak sadrži točno popunjene podatke za sudjelovanje  na natječaju koje je potrebno zalijepiti na poleđinu rada. Uz osnovne podatke o radu, prijavitelj rada ( mentor) pisanom izjavom potvrđuje da je prikupio Suglasnosti roditelja/zakonskog skrbnika kao dobrovoljnu privolu za korištenje ustupljenih podataka djeteta u svrhu sudjelovanje na natječaju, obavijesti o rezultatima, izložbe učeničkih radova, objave u medijima i promotivne svrhe.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju