preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 3. 2021.

Ukupno: 84385
Ovaj tjedan: 462
Danas: 76
Vrijeme

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

Crveni gumb

 

 

 
Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

CAP program prevencije zlostavljanja djece

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih uređaja

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN JABUKA U PŠ IVANOVCI
Autor: Dario Krenek, 20. 10. 2014.

Zašto je jabuka zdrava? Što se sve može napraviti od jabuka? Odgovore smo pokušali pronaći baš na njen dan 20.listopada, kada smo obilježili Dan jabuka. Učenici razredne nastave Područne škole Ivanovci  u školu su trebali donijeti jabuke. Svaki razred je izabrao svoju aktivnost vezanu za ovaj dan. 1.i 2. razred izrađivao je šaljiva usta, 3.razred pripremao je kompot od jabuka, a 4.razred ušećerene jabuke. Osim toga, pjevale su se pjesme o jabuci, čitale priče i pjesme, te pročavali jabuku s obzirom na boju, oblik, veličinu, sortu.

Ljiljana Marinjak


 U svakom slučaju, dobro smo se zabavili i usput saznali puno o ovoj zdravoj namirnici. Ni ove godine nismo željeli propustiti priliku da ukažemo na važnost zdrave ishrane, pogotovo konzumacije voća i potvrdili zašto jabuku zovu ˝kraljicom voća˝.

Ovom prilikom zahvaljujemo obitelji Vražić iz Zelčina, koja nam je donirala jabuke i time još jedanput potvdila odličnu suradnju roditelja i škole.

 

Za one znatiželjne, evo kako u tren oka jednostavno pripremiti ukusan i zdrav kompot od jabuka.

 

KOMPOT OD JABUKA

Jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Izvadite im sjemenke i kriške stavite u kipuću vodu.

Dodajte šećer, vanilin šećer, limun narezan na kolutiće, štapić cimeta i kuhajte 10-15 minuta.

poslužite rashlađen.

Zimi možete dodati suhe šljive.

Potrebni sastojci: 500 g jabuka, 500 ml vode, 40 g šećera, 1 vanilin šećer, ½ limuna, štapić cimeta

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju