2020-07-08 14:05:14

Memento prijateljstva 6 - eTwinning projekt

U prvom razredu uvijek nastojimo da učenici steknu socijalne vještine suradnje i uvažavanja drugoga. To je vrijeme kada se sklapaju prva trajnija prijateljstva. 

Zato su se učenici 1. razreda PŠ Ivanovci uključili u eTwinning projekt Memento prijateljstva 6. Cilj ovog projekta je da učenici kroz niz aktivnosti stječu znanje o sebi, razumiju svoje emocije te razvijaju odgovornost prema sebi i drugima. Ove vještine prvašići u Ivanovcima usvajali su i njegovali kroz razne poticajne situacije i aktivnosti koje su im približile temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo, nenasilje, pravednost i empatija. Učenici su primjenjivali dječja prava i naučili se preuzimati odgovornost u svakodnevnom životu. Aktivno su sudjelovali i u lokalnoj zajednici te su odgovornost prema drugima pokazali i huanitarnim akcijama, sudjelovali su u darivanju udomljene djece u suradnji s CZSS Valpovo i u akciji Caritasa- Probudi dobro u svijetu. 

 

Prijateljstvo su širili i dalje te su na PUT PRIJATELJSTVA pozvali i učenike 1.d razreda OŠ Ivana Kukuljevića Belišće (predstavljanje prijateljima iz Belišća možete pogledati na ovom linku:  https://youtu.be/Ihrg-of_Wx0)

Ovo prijateljstvo koje je započelo na početku školske godine se razvijalo i raslo kroz zajedničku terensku nastavu u šumi, a poslije i za vrijeme nastave na daljinu. Učenici naše i belišćanske škole su jedni drugima pisali poruke podrške za vrijeme nastave na daljinu, razmjenjivali su svoja iskustva te su na kraju izradili i zajedničku e-slikovnicu Abeceda prijateljstva. 

Ovu e-slikovnicu možete pogledati na poveznici: 

https://read.bookcreator.com/6cnzs0_JdIL_liue6u7Ot7S_MbrOCQ2eqOYgLLtMBeM/0KTke2sCTIuXxH8VGZ7DVQ

Na kraju nastavne godine razgovarali smo što nama znači prijateljstvo i što smo sve naučili o prijateljstvu, a zatim je svatko izradio i svoj bedž prijateljstva. 

Svoje radove i aktivnosti predstavili smo i učenicima drugih škola koji su bili uključeni u ovaj projekt putem svoje projektne stranice na Twinspaceu i postavljajući materijale na facebook stranici.

Marija Bulut Lukačević

 

Neke od naših aktivnosti možete pogledati na fotografijama:


   

Osnovna škola Ladimirevci