2020-06-26 11:00:00

Završne aktivnosti eTwinning projekta Istražujem, promatram, snalazim se i orijentiram

Kraj je nastanve 2019./2020. godine pa su trako i završne aktivnosti projekta Istražujem, promatram, snalazim se i orijentiram. Ovaj projekt autorski je projekt učiteljice Marine Arambašić, a ujedno i prvi projekt naše škole postavljen na eTwinning platformu. 

Učiteljica Marina Arambašić sa svojom projektnom partnericom Slavicom Pokornić iz Osnovne škole Matija Gubec iz Subotice osmislila je projekt s ciljem razvoja snalaženja i orijentiranja u prostoru namijenjen učenicima trećeg razreda osnovne škole te usko vezan sa sadržajima prirode i društva. 

Trenutno su projektni partneri i sudionici projekta u fazi prijava projekta za oznaku kvalitete na eTwinning platformi, a ujedno pišu i izvješća za Udrugu hrvatskih učitelja Zvono koja je bila pokrovitelj projekta. 

 

Namjena projekta je potaknuti učenike na istraživanje i snalaženje u prostoru, tumačenje plana mjesta i karte zavičaja, izrađivanje plana neposrednog okružja i zaključivanje o povezanosti prostornih obilježja zavičaja i načina života ljudi. Učenici su se snalazili u zavičajnome prostoru prema glavnim i sporednim stranama svijeta, čitali i tumačili plan mjesta i kretali se koristeći se planom.

Kako bi zadatci projekta bili zanimljiviji u svojim aktivnostima projektni partneri koristili su digitalne alate ali i boravkom u prirodi učili o ekološkim vrijednostima.

Učenici su svoje radove predstavili učenicima drugih škola uključenih u projekt putem svojih projektnih stranica na Twinspaceu i postavljajući materjale na facebooku stranicu projekta. 

O aktivnostima, ali i različitima zadatcima koje su partneri provodili učiteljice Marina Arambašić i sudionica projekta Ivana Rendulić iz OŠ Lipovac izvjestili su na ŽSV Vukovarsko-srijemske županije. 

Kroz nekoliko fotografija pogledajte naše aktivnosti.

učiteljica Marina Arambašić

 


Osnovna škola Ladimirevci