2020-03-08 15:58:54

Veseo 100. dan u Ivanovcima

U Ivanovcima se 6. ožujka povodom 100. dana škole održalo veselo druženje roditelja i učenika. Treću godinu za redom povodom 100. dana nastave u razredu učiteljice Marine Arambašić učenici ugoste svoje roditelje, prezentiraju što su to naučili u prvih sto dana nastave te se natječju u sportskim natjecanjima i kvizovima znanja. Ove aktivnosti dio su eTwinning projekta "100. dan škole" koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini šestu godinu za redom obilježavamo ovaj projekt koji je u našim školama ostvaren na inicijativu učiteljice Sandre Vuk.

Druženje roditelja i učenika 3.i razreda započelo je uz vesele izazove u sportskim natjecanjima nakon čega su učenici prezentirali svoje individualne projekte. Za individualne projekte svako od učenika izabrao je po jednu nastavnu temu iz predmeta prirode i društva koja je dio eTwinning projekta "Istražujem, promatram, snalazim se i orijentiram" te svoj uradak prezentirao pred roditeljima i učenicima. Nakon učeničkih prezentacija nastavila su se natjecanja uz kvizove znanja te sportske igre.

Kako je izgledalo toga dana u Ivanovcima možete vidjeti u fotogleriji, a da je na natjecanjima bilo napeto govori i rezultat 14:13 u korist učenika.

Trećeši su veselo druženje završili uz preuzimanje zahvalnica i za mame i učenike - jer nije lako biti niti učenik, niti roditelj.

Dio eTwinning projekta "100.dan škole" su i učenici 1. i 2. razreda PŠ Ivanovci koji su sa svojim učiteljicama Marijom Bulut-Lukačević i Ljiljanom Marinjak marljivo radili na obilježavanju ovog zanimljivog dana.

Naši prvašići su radili u centrima na sljedećim aktivnostima: pisali su svatko 10 riječi sa slovima koja su učili, svatko je izradio oblak riječi u Wordartu koje su isprintali i načinili plakat sa zajedničkom slikom od 100 riječi, vježbali 100 vježbi i 100 zadataka iz matematike.

💯.DAN ŠKOLE U 2.i izgledao je ovako:
💯matematičkih zadataka zbrajanja i oduzimanja
Izazvali smo sve učenike škole na 💯preskoka preko vijače
💯 riječi s Č i Ć, IJE i JE na listićima kojima smo uredili pano, a s tim i 💯pribadača;)
Izrada 💯naočala
Diplome, akreditacije, baloni u obliku broja 💯
Tko bi rekao da taj 💯može biti tako zabavan broj!?

Veselimo se i idućem 100. danu, druženjima, igrama, kvizovima i svemu što će nam donijeti.

učiteljica Marina Arambašić


Osnovna škola Ladimirevci