2020-02-11 10:00:08

Kupljen Play attention za OŠ Ladimirevci

Osnovna škola Ladimirevci obavještava javnost o uspješnom ostvarenju akcije prikupljanja financijskih sredstava iz donacije.

Tijekom siječnja, u samo mjesec dana, ljudi su prepoznali važnost kupnje sustava za učenje Play atttention i podržali svojim donacijama. Podsjećamo da je sustav škola odlučila kupiti na inicijativu stručne službe kako bi radili s djecom koja imaju specifične poteškoće na području pažnje i koncentracije. Ovaj sustav uvježbavanja održavanja pažnje pomaže pojedincu – djetetu ili odrasloj osobi – da uvidi svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja te da ga u velikoj mjeri i poboljša.U našoj školi ima potencijalnih korisnika s kojima će pedagog Ivan Lenard i psiholog Pavle Mamužić kroz cikluse vježbi osigurati pomoć pri učenju, koncentraciji, učvršćivanju fokusa pažnje, produljivanje pažnje, jačanju pamćenja i smanjivanje impulzivnosti.

Sustav radi na osnovu Edufeedback tehnologije čiji je osnovni dio BodyWave sučelje (narukvice) koja se postavlja na nogu ili ruku te od programa koji sadrži zanimljive video-igrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu – na taj način vi u potpunosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolirate tijek igrice. Ova je tehnologija skupa i ravnatelj Damir Jakopiček zahvaljuje svim donatorima, počevši s pravnim osobama: PPK Valpovo, Grad Belišće, Valpovačka nezavisna lista, Galante d.o.o., Izvor-ing, Drava International i Samostan sv. Josipa Radnika. Zahvaljujemo i  pojedincima humanitarcima među kojima su: Jakov Babok, Tatjana Prpić, Ana-Marija Leko, Andrija Lozančić, Snježana Marijašević i Maja Ujvari Čeh.

Uistinu je bilo uzbudljivo promatrati kako su se velikodušne geste širile i nadopunjavale pa se tako osim poduzetnicima trebamo zahvaliti i pojedinim dobročiniteljima koji žele ostati anonimni, ali su jasno usmjerili svoje djelovanje prema drugima. Hvala svima koji su proširili informacije o našem cilju i podržali nas na taj način.

Ivana Kuna


Osnovna škola Ladimirevci