2019-11-20 07:18:11

Predstavljanje knjige “Daj šapu” Luke Crnčevića održano je 13.studenoga u Područnoj školi Ivanovci.

Luka je bivši učenik OŠ Ladimirevci koji je u prošloj školskoj godini sudjelovao u državnom natječaju Moja prva knjiga kojega organizira udruga KaLibra s ciljem promicanja kreativnosti kod djece. Djeca se natječu pisanjem priče i ilustriranjem svoje slikovnice. Tijekom prošle je školske godine bilo 476 prijavljenih slikovnica, a Luka je osvojio prvo mjesto i nagrađen je tiskanjem slikovnice.

Slikovnica “Daj šapu” je priča ispričana iz gledišta psa na jednostavan dječji način i govori o univerzalnim problemima osamljenosti, strahovima i potrazi za ljubavlju. Slikovnicom je mladi autor, uz vodstvo mentorice Ljiljane Marinjak, ostvario sklad priče i likovnih elemenata, a te je kvalitete prepoznala i poznata spisateljica članica prosudbenog povjerenstva Sanja Pilić koja za ovu slikovnicu kaže da je duhovita i topla s originalnim, nesvakidašnjim crtežima.

Uspjeh ovoga dječaka podržali su učenici i roditelji iz Područne škole, ravnatelj Damir Jakopiček i zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović. Luka je istaknuo da je prvu slikovnicu napisao kako bi se riješio straha od pasa i postao popularan, a već ima ideju za novu slikovnicu koju je zadržao za sebe.

Nekoliko je knjiga poklonio školskoj knjižnici, svima koji su ga na neki način podržali te su knjige s posebnim posvetama dobili svi učenici njegovog bivšeg razreda jer su ga poticali u napornom radu na knjizi tijekom prošle godine. U međuvremenu je Luka preselio u Belišće gdje sada pohađa drugi razred.

Ivana Kuna

       

Osnovna škola Ladimirevci