preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 3. 2012.

Ukupno: 256951
Ovaj mjesec: 330
Ovaj tjedan: 384
Danas: 5
e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

linkuhttps://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/  

 

Priloženi dokumenti:
Srednjahr.docx

Crveni gumb

 

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica

 

ŠKOLSKI OBROK 3

Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

Projekt Moj razred - prilika za nenasilje

Interaktivna izložba

"Prilike za nenasilje"

 

Prijatelji i gosti udruge "MSvijet", srednjoškolci, osnovnoškolci, profesori, roditelji, predstavnici udruga, policije i medija, okupili su se na otvorenju izložbe "Prilike za nenasilje" 20. travnja 2015. u 11 sati gdje su pogledali kratki dramski i glazbeni program učenika dvije škole. Uvodno im se obratila Sonja Kersten - voditeljica izvršnog tima MSvijeta, između ostalog, i riječima "Zašto Prilike za nenasilno djelovanje? Svi mi dobro znamo što je nasilno i što ne treba činiti, ali nitko nas ne uči kako drugačije! Vrlo rijetko to drugačije se prepoznaje, pohvali, ohrabri - ono nije dovoljno vidljivo! Sretni smo da smo stvorili jednu priliku da jedni druge inspiriramo i razmjenimo ideje o tome što se može činiti drugačije."

 

Dramska predstava "Što je sreća?", dramske pedagoginje Stele Macakanja Baćić i učenika Graditeljsko-geodetske škole, te dječje kršćanske pjesme koje su na mađarskom jeziku otpjevala djeca i učiteljice OŠ Zmajevac, pridonijele su poticajnom i opuštenom ozračju kao uvod u razgledanje, interakciju i doprinos učenika i nastavnika izložbi. Mnoštvo učeničkih plakata, crteža, fotografija, poruka i primjera o tome što je za njih nenasilna komunikacija, nenasilje i kako ga žive u školi, dva kratka filma, računalna igra, kviz, priče, tekstovi... i još mnogo primjera kako prakticirati nenasilje zaokupili su pažnju posjetitelja te potpuno ispunili panoe i zidove prostora izložbe.

 

Izložba je za posjetitelje bila otvorena od 20. do 24. travnja, u vremenu između 10 i 16 sati u suterenu nove zgrade VETU-a u Osijeku u Cvjetkovoj 34. Nakon toga je od 28. travnja do 8. svibnja, povodom dana škole bila izložena u Graditeljsko-geodetskoj školi Osijek. Bit će također izložena u Osnovnoj Školi Ladimirevci od 12.6. povodom dana škole.

 

Izloške je pripremilo 9 udruga (Volonterski centar Osijek,  Agencija lokalne demokracije, Nansen dijalog centar Osijek, Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice, Udruga pobjede, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek, Regionalna adresa za nenasilno djelovanje Sesvete i MSvijet) i 12 nastavnica i vjeroučiteljica (OŠ Jagode Truhelke, OŠ Ladimirevci, OŠ Zmajevac, Graditeljsko-geodetska škola Osijek, Reformirana Crkva Tordinci i EPC Vukovar) zajedno s djecom iz svojih razreda.

Izložba je organizirana u okviru projekta Moj razred – prilika za nenasilno djelovanje koji  financira Ekumenska inicijativa žena, Omiš - Hrvatska. Projektom se pridonosi prevenciji nasilja i potiče nenasilno djelovanje u razredu i školi kroz rad na razvoju kapaciteta za rješavanje sukoba i medijaciju u školama Istočne Slavonije i Baranje. Aktivnosti su bile usmjerene obuci nastavnika/ca i učitelja/ica za medijaciju, prevenciju nasilja i edukaciju za izgradnju mira.

Medijacijski centar "Msvijet" je neprofitna nevladina organizacija koja se bavi promicanjem kulture dijaloga i medijacije, te nenasilnog djelovanja.

 

Medijacijski centar MSvijet

Cvjetkova 32, Osijek

medijacija@medijacija.net

www.medijacija.net

095-837 52 71

 

Sudjelujući u jednogodišnjem projektu Moj razred – prilika za nenasilno djelovanje, učili  smo i vježbali sukobe rješavati medijacijom. Medijacija je metoda nenasilnog rješavanja sukoba kojom treća neutralna strana pomaže stranama u sukobu naći rješenje kojim će biti zadovoljne sve strane u sukobu. Potpuno je dobrovoljna I sve što se u medijaciji govori je povjerljive prirode kako bi svi prisutni mogli biti iskreni I bez straha. Više o samoj metodi na www.medijacija.net

Roditelji, učenici, učenice, kolege i kolegice javite se učiteljici Ines Pepić ili psihologu Pavlu Mamužiću, ukoliko trebate pomoć ili želite više informacija o medijaciji koja se provodi u ovoj školi.

 

preskoči na navigaciju