preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 3. 2012.

Ukupno: 254281
Ovaj mjesec: 3139
Ovaj tjedan: 377
Danas: 50
e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

linkuhttps://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/  

 

Priloženi dokumenti:
Srednjahr.docx

Crveni gumb

 

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

ŠKOLSKI OBROK 3

Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Provedbeni plan otvaranja škole
Autor: Ivan Lenard, 5. 5. 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

kao što ste već čuli iz medija, u vijestima ili pročitali na web stanici naše škole, od 11. svibnja trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda.


Ovom prilikom moramo ponoviti i naglasiti da se prema uputama HZJZ-a ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA koje su propisane u izdanom naputku i da HZJZ ne preporuča povratak u školu svim učenicima jer epidemiološka situacija još uvijek to ne dozvoljava.

Djeca  moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu;

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina;

5. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19;

6. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade;

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja, samohrani roditelj ili skrbnici djeteta MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Izjava je priložena ovoj obavijesti i molimo sve roditelje/skrbnike ako su u mogućnosti da je ispišu na pisač  i potpišu. Potpisanu izjavu poslati po djetetu u školu (11. 05.). Ako niste u mogućnosti to napraviti razredne će učiteljice  djeci koja nemaju izjavu, a pojavila su se u školi, iste podijeliti prvog dana nastave te molimo sve roditelje i skrbnike da ih potpisane vrate u utorak 12. 05. 2020. godine.

Nastava za  djecu koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati kao dosad, putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno na daljinu, međutim morate prihvatiti da će učitelji u školi odrađivati dio nastave tako da će od ponedjeljka virtualna nastava od kuće biti u skraćenom obliku i učenici se pozivaju da obvezno prate programe „Nastave na trećem“. Također treba uzeti u obzir da predmetni učitelji (engleski jezik, vjeronauk, glazbena kultura - 4. razredi te njemački jezik) i dalje rade nastavu na daljinu.

Ukoliko u određenom razredu ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve učenike.

Uz ovu obavijest obavezno pregledajte raspored dolazaka učenika u školu (za svaki razred) i molimo da se toga rasporeda striktno pridržavate, kako ne bi dolazilo do gužve ili miješanja djece ispred škole i kod ulaza. Intervali dolaska u školu raspoređeni su po 15 minuta razmaka. Raspored dolazaka učenika i nastave po školama i razredima se nalazi u prilogu obavijesti. 

Učenici putnici iz Marjančaca i Zelčina autobus čekaju na mjestima stajalištima u 7:30 sati.  Molimo roditelje i učitelje da učenike putnike upozore na održavanje distance tijekom čekanja školskog autobusa, a pogotovo u samom autobusu. S obzirom na mali broj učenika putnika svaki učenik može sjediti zasebno u sjedalu.

 

Zaštitne maske za učenike nisu obvezne.

Prema striktnim uputama skupinu u razredu čine učenici koji su na nastavu stigli u ponedjeljak (11. 05.) i formirana skupina ostaje takva naredna dva tjedna. NIJE PREPORUČLJIVO djecu slati u školu naknadno (tijekom tjedna).

Dolazak roditelja u školu za vrijeme provedenih mjera (naredna 2 tjedna) se ne preporuča  i roditelji i dalje komuniciraju s učiteljima preko dogovorenih kanala na daljinu.

Na kraju pozivamo sve da se držimo propisanih uputa, a Škola i svi djelatnici će preuzeti obvezu da se učenici koji budu pohađali nastavu osjećaju sigurno i zaštićeno.

Ukoliko imate kavih pitanja ili nejasnoća, slobodno se obratite razrednoj učiteljici. Po potrebi će učiteljica zatražiti dodatno obrazloženje ravnatelja ili stručnih suradnika na Vaše pitanje.  

 

Ravnatelj:

Damir Jakoiček, dipl. uč.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju