preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 3. 2012.

Ukupno: 250230
Ovaj mjesec: 2517
Ovaj tjedan: 180
Danas: 4
e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

linkuhttps://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/  

 

Priloženi dokumenti:
Srednjahr.docx

Crveni gumb

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

ŠKOLSKI OBROK 3

Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OSNOVNA ŠKOLA LADIMIREVCI TRAŽI DONACIJU
Autor: Marina Arambašić, 28. 1. 2020.

Osnovna škola Ladimirevci broji oko 270 učenika. Školu, osim matične koja se nalazi u Ladimirevcima, čine i dvije područne škole – osmogodišnja u Ivanovcima te četverogodišnja u Harkanovcima. Iako smo po broju učenika relativno mala škola, udio učenika s određenim teškoćama je nesrazmjerno velik. Trenutno se u našoj školi školuje preko 40 djece koja se, zbog različitih teškoća, školuju po individualiziranom, prilagođenom ili posebnom programu. Za učenike po posebnom programu nastava se organizira po modelu djelomične integracije – dio nastave polaze u posebnim razrednim odjelima s učenicima sličnih teškoća, a dio u redovnom razrednom odjelu s ostalom djecom.


Ono što našu školu čini specifičnom je i činjenica da se u selu Ladimirevcima nalazi i SOS Dječje selo Ladimirevci. Djeca smještena u SOS DS Ladimirevci također pohađaju našu školu, točnije, čine značajan dio populacije OŠ Ladimirevci. U prosjeku, riječ je o 50-ak djece koja svaku godinu pohađaju nastavu u matičnoj školi u Ladimirevcima (što je oko trećina ukupnog broja učenika u matičnoj školi). U pravilu riječ je o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Nerijetko se u školskom okruženju ispostavi kako ta djeca sa sobom donose teške traume, emocionalne ožiljke, a često su i odgojno zapuštena. Sve se to, prije ili kasnije, manifestira kroz poteškoće u emocionalnom doživljavanju, intelektualne poteškoće, poteškoće u ponašanju, poteškoće pažnje i koncentracije, disleksiju, disgrafiju i sl. 

Želja nam je svim učenicima, a posebno onima koji zbog određenih specifičnosti u razvoju i/ili okolini ne mogu u potpunosti ostvariti svoj potencijal, pomoći u prevladavanju prepreka s kojima se svakodnevno  susreću. U tu svrhu, dva djelatnika (stručna suradnika) škole educirana su za uporabu Play Attention sustava.

Što je Play Attention?

Play Attention je računalni sustav koji se koristi za poboljšanje pažnje i koncentracije. Pomoću narukvice koja se stavlja direktno na kožu djeteta mjere se neke odrednice moždane aktivnosti. Ti signali se potom, putem povratne sprege, vraćaju prema računalu te pomoću njih dijete upravlja igricom na računalu. Riječ je o različitim igricama koje zahtijevaju pažnju i koncentraciju. Neke od njih su po svom sadržaju poznate djeci (kao npr. Memory), neke nisu, ali je sam princip rada vrlo blizak djeci jer – uključuje igranje igrica. Razlika je u tome što djeca ovdje ne koriste miš, tipkovnicu, joystick ili neke druge vanjske jedinice, već igrom upravljaju pomoću pažnje. Što više i bolje mogu usmjeriti svoju pažnju, to će bolji uspjeh postići u igrici. Kako bi ih se dodatno potaknulo, nakon uspješno obavljenih zadataka, dobiju i određene virtualne nagrade koje mogu iskoristiti kasnije tijekom igranja. Da nije riječ samo o zabavnom i djeci privlačnom načinu učenja potvrđuje i nekoliko različitih istraživanja koja su potvrdila da djeca koja koriste Play Attention sustav imaju značajna poboljšanja na području pažnje, hiperaktivnosti te izvršnih funkcija (kao npr. mišljenje, pamćenje, govor…) od onih učenika koji su koristili samo klasične treninge kognitivnih vještina.

S obzirom na gore navedene specifične potrebe naših učenika, smatramo kako bi nam jedan ovakav uređaj uvelike obogatio rad s djecom, a njima pružio provjerenu i učinkovitu metodu za unapređenje svojih vještina. Nažalost, zbog iznimno ograničenih sredstava s jedne strane te visoke cijene uređaja s druge, nismo u mogućnosti samostalno financirati nabavu uređaja.

Iz tog razloga molimo Vas da nam pomognete donacijom financijskih sredstava. Ukupan iznos koji tražimo je 27.000,00 kn. U tu cijenu uračunat je sam uređaj, instalacija programa i podrška dvije godine te set od 6 igara.

 

DONACIJU MOŽETE IZVRŠITI UPLATOM NA ŽIRO RAČUN ŠKOLE –

IBAN: HR4124120091138000180 (SLATINSKA BANKA)

MODEL I POZIV NA BROJ: HR00 – datum uplate

 

Iskreno se nadamo kako ćete nam izdvajanjem određenog iznosa omogućiti da kvalitetu našeg rada podignemo na još veću razinu.

Unaprijed Vam hvala!

Damir Jakopiček, ravnatelj

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju