preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ladimirevci

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 3. 2012.

Ukupno: 234450
Ovaj mjesec: 106
Ovaj tjedan: 256
Danas: 53
e-Dnevnik za učenike i roditelje

Idemo u srednju!

linkuhttps://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/  

 

Priloženi dokumenti:
Srednjahr.docx

Crveni gumb

 

Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

Program jačanja obitelji

Shema školskog voća

eLektire

Portal za škole

Prometna učilica

Školski portal

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projektni dan "Zemlja je naša kuća"
Autor: Ines Pepić, 19. 4. 2019.

U Osnovnoj školi Ladimirevci, PŠ Ivanoci i PŠ Harkanovci je jučer, 17.travnja održan projektni dan s mnoštvom ekoloških predavanja i radionica. Svi su učenici bili uključeni u nekoliko aktivnosti koje su pripremili učitelji uz pomoć vanjskih suradnika s Poljoprivrednog instituta Osijek, s Odjela za biologiju, Parka prirode Kopački rit, Hrvatskih šuma i Rasadnika Fuderer.


Tema koje su pripremili vanjski suradnici, stručnjaci u svojim područjima, su:

„Proces prerade voća“ i „Ekološki uzgoj voća i povrća”, Adrijana Jurilj

„Autohtone biljke i životinje slavonskih šuma“ , Tena Brezovac

„Planet zvan plastika“- dr.sc. Anita Galir Balkić

„Hrana bez pesticida“- dr. sc. Mirna Velki

„Kako vrste nastaju i kako nestaju“- dr.sc. Vlatko Galić 

“Kopački rit”, Tena Brezovac i Ivančica Jurčević  

Nakon zanimljivih predavanja uslijedio je djeci najzanimljiviji dio, praktični rad. Posađene su sadnice i uređen je okoliš u dvorištima matične škole te u područnim škola u Harkanovcima i Ivanovcima.  Sadnice su uglavnom donirale institucije iz kojih su bili predavači te je posađeno voćki (donacija Poljoprivrednog instituta), sadnica hrasta i jasena (Hrvatske šume) i mnoštvo ukrasnoga bilja (Rasadnik Fuderer).

Bilo je lijepo vidjeti koliko djeca uživaju primjenjujući svoja znanja i možemo reći da projektna nastava u OŠ Ladimirevci živi i diše punim plućima.

U sklopu projektnog dana i učenici PŠ Harkanovci, njihove učiteljice, roditelji i spremačica,  sudjelovali su u nekoliko radionica uređenja školskog okoliša. 

Učenici su bili podjeljeni u tri skupine i svaka  je imala svoj zadatak. Prva  skupina je uređivala cvjetnjak i sadila cvijeće, druga skupina je sudjelovala u sadnji voćaka i doniranih sadnica stabala, dok je treća skupina radila na obnavljanju i uređenju dječjeg igrališta. Uz pomoć roditelja i svih djelatnika škole te veselo i radno raspoloženje, uživali smo u uređenju našeg okoliša te pokazali, kako trudom i radom, i mi mali možemo doprinijeti očuvanju okoliša te uljepšati prostor za učenje, zajedničko druženje i nama najomiljeniju aktivnost- igru.

Školsko dvorište sada zrači bojama i veselim raspoloženjem te omogućuje svim učenicima, ali  i ostaloj djeci našega sela veselo odrastanje  te zanimljivije učenje i  boravak u školi. 

Učenici 1.-4-razreda i POOG-a1 OŠ Ladimirevci zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su Rasadnik ukrasnoga bilja Fuderer u Valpovu.

Rasadnik Fuderer poznati je valpovački rasadnik u kojemu se na površini od preko 5 hektara proizvodi više od stotinu vrsta ukrasnoga grmlja, crnogorice i bilogorice. Osim proizvodnje ukrasnoga grmlja, rasadnik Fuderer ima razvijenu plasteničku i stakleničku proizvodnju. Tako se na više od 600 m2 plasteničke i 700 m2 stakleničke površine uzgaja preko 30 vrsta sezonskoga cvijeća.

Vlasnici i radnici rasadnika srdačno su nas dočekali, proveli kroz rasadnik, plastenike i staklenike, te održali radionicu i predavanje o različitim biljnim vrstama. Učenici su na radionici sadili (pikirali) rasadu rajčice u saksije koje su prethodno ispunjavali visokokvalitetnim tresetom.

Nakon svih planiranih aktivnosti domaćini su nas okrijepili i darivali jednim cvijetom po vlastitom izboru.

 

Ovim putem zahvaljujemo vlasnicima rasadnika Fuderer na gostoprimstvu, hvalevrijednoj radionici, predavanju, okrijepi i poklonu!

učiteljice Ivana Kuna, Ana Bošnjak I Ana Coha

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju